De milieuvriendelijke elementen van een gietvloer

De milieuvriendelijke elementen van een gietvloer

Ben jij op zoek naar een vloer met vele voordelen? Dan is de gietvloer de ideale vloer voor jou! Of je hem nu in je huis wilt laten gieten of in je kantoorpand, het is allemaal mogelijk! Deze veelzijdige vloer zal je niet teleurstellen. Benieuwd geworden naar alle details over gietvloeren? Dan is deze blogpost er voor jou! Lees snel verder voor meer informatie!

Waarom is een gietvloer milieuvriendelijk?

Deze vraag heeft een simpel antwoord. Gietvloeren zijn milieuvriendelijk omdat ze erg duurzaam van aard zijn. Ze gaan gemakkelijk jarenlang mee! Wil jij verzekerd zijn van een goede aankoop? Kies dan voor deze populaire vloer! Een gietvloer is zeer onderhoudsvriendelijk en je maakt hem gemakkelijk schoon met een dweil en stofzuiger. Zo bespaar je veel geld, doordat je geen dure schoonmaakmiddelen hoeft aan te schaffen. Ook zijn deze schoonmaakmiddelen vaak niet goed voor het milieu en vaak komen ze hier toch in terecht. Denk aan verpakkingen met restjes erin of aan het afvalwater dat door sommige mensen gewoon in de struiken wordt gegooid. Niet goed voor het milieu dus! Met een gietvloer heb je hier geen last van. Je krijgt hem gemakkelijk weer blinkend schoon met een simpel sopje.

Zeer onderhoudsvriendelijke vloer

Verder heeft de vloer niet veel onderhoud nodig. Wél is het aan te raden om de toplaag om de 5 tot 10 jaar te vervangen. Zo blijft je vloer superlang mooi. Gietvloeren bestaan namelijk uit een ondervloer met daarop de gietvloer. Deze wordt altijd afgewerkt met een lak of coating. De coating is er om de vloer extra te beschermen. Het is niet te verhelpen dat de coating er in de loop der jaren lichtelijk afslijt. Daarom is het fijn om deze af en toe te vervangen. Zo heb je het langste plezier aan je vloer! Alles over gietvloeren lees je online!

Het materiaal van je gietvloer

Ook kun je voor het materiaal van je gietvloer voor een milieuvriendelijk optie gaan. Zo zijn er bedrijven die gietvloeren aanbieden die gemaakt zijn van plantaardige biopolymeren. Wil jij een duurzame gietvloer aanschaffen? Zoek voor de beste partij, naar een bedrijf met een eco label. Let er ook op dat er wordt gewerkt met grondstoffen van hoge kwaliteit. Zo blijft jouw vloer extra lang mooi en verkleurd hij bijvoorbeeld niet. Een goede gietvloer is dan ook goed beschermd tegen zonlicht. Verder zijn gietvloeren volledig naadloos en daarom zeer mooi in je interieur. Ook zijn ze brandwerend en zorgen voor een betere akoestiek in je woning. Wanneer je een goede gietvloer aanschaft, krijg je zeker geen spijt! Bewonder alle mogelijke materialen en kleuren gemakkelijk online vanuit je luie stoel!


Geef een reactie