Duurzaam leven met tips van Gwendy, Mama Ruimtop & Roos!

Duurzaam leven met tips van Gwendy, Mama Ruimtop & Roos!

Wil je graag duurzamer leven, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen zorgen, we hebben de beste tips verzameld van Gwendy, Mama Ruimtop en Roos om jou op weg te helpen. Lees snel verder en ontdek hoe jij een groenere levensstijl kunt creëren!

Eco-tips van Blogger Gwendy

Blogger Gwendy heeft een passie voor duurzaamheid en deelt op haar blog regelmatig handige tips voor een milieuvriendelijkere levensstijl. Ze gelooft sterk in het verminderen van afval en het hergebruiken van materialen om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

De kracht van hergebruik

Volgens Gwendy is de sleutel tot een duurzaam leven het hergebruiken van spullen. Zo stelt ze voor om oude kleding te upcyclen tot nieuwe items, zoals het maken van boodschappentassen uit oude T-shirts. Ook raadt ze aan om een ‘MamaRUIMTop‘ moment in te lassen waarbij je jouw huis grondig opruimt en kijkt welke spullen je kunt hergebruiken of doneren. Zo geef je spullen een tweede leven en verminder je jouw afvalproductie.

Mama Ruimtop’s advies voor een groener huishouden

Mama Ruimtop is een expert op het gebied van opruimen en een groener huishouden. Op haar Rozenwebsite deelt ze handige tips en trucs om jouw huis milieuvriendelijker te maken. Zo is ze groot fan van natuurlijke schoonmaakmiddelen en heeft ze tal van recepten om deze zelf te maken.

De beste natuurlijke schoonmaakmiddelen

Chemische schoonmaakmiddelen zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar kunnen ook een negatief effect hebben op jouw gezondheid. Mama Ruimtop raadt daarom aan om zelf natuurlijke schoonmaakmiddelen te maken. Zo kun je bijvoorbeeld azijn, citroensap en baking soda gebruiken om je huis op een milieuvriendelijke manier schoon te maken. Bovendien zijn deze ingrediënten vaak goedkoper dan kant-en-klare schoonmaakmiddelen, dus het is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee!

Gewoon Roos en haar visie op duurzame mode

Gewoon Roos is een fashionista met een hart voor duurzaamheid. Ze gelooft dat het mogelijk is om stijlvol en verantwoord te kleden zonder het milieu te belasten. Op haar blog deelt ze haar visie op duurzame mode en geeft ze tips om milieuvriendelijke kledingkeuzes te maken.

Hoe kies je voor milieuvriendelijke kleding?

Roos adviseert om eerst goed na te denken voordat je nieuwe kleding koopt. Heb je het echt nodig en past het bij je huidige garderobe? Vervolgens raadt ze aan om te kiezen voor duurzame merken die gebruikmaken van milieuvriendelijke materialen en eerlijke productieprocessen. Ook het kopen van tweedehands kleding of het organiseren van kledingruilfeestjes met vrienden zijn goede manieren om bewustere keuzes te maken op het gebied van mode.

Met deze tips van Blogger Gwendy, MamaRUIMTop en de Rozenwebsite in gedachten, kun je stap voor stap jouw levensstijl verduurzamen. Succes!


Geef een reactie