Een makkelijk ZZP leven

Een makkelijk ZZP leven

Steeds meer mensen worden ZZP’er. Zelfs na de afgelopen crisis, sterkt de groei weer aan en dat is heel begrijpelijk. Men heeft eigen ideeën en inzichten en werkt liever op eigen voorwaarden. Maar een ZZP leven gaat niet alleen maar over rozen, het kan ook heel onzeker zijn. In deze blog geef ik je wat tips voor een gemakkelijk ZZP leven, simpele tips waarvan anderen al ondervonden hebben dat ze het werkleven makkelijker maken. Lees je mee?

Disciplineer jezelf

Als je voor jezelf werkt, moet je leren om te gaan met tijd. Ineens is alle tijd van de dag voor jouzelf. Dat betekent zowel je vrije tijd als je werktijd. Hoe verdeel je die twee nu? Het mooie aan die eigen beschikking is dat je een vrije dag kan nemen als je daar behoefte aan hebt en dat je zonder last van extra papierwerk langer door kan werken als een opdracht daar om vraagt. Maar je kan er ook in uitschieten en daar moet je voor oppassen. Als je net begint met voor jezelf werken is het belangrijk om wat verschillende schema’s uit te proberen. Het belangrijkste is wel om een routine te vinden.

Net zoals ieder ander bedrijf

Jouw bedrijf is er eentje als ieder ander. Je hebt een plek nodig om te werken, het liefst eentje die gescheiden is van je huis. Zo kunnen privé en werk niet door elkaar heen gaan lopen. Daarnaast heb je ook een auto nodig. Maar niet iedereen heeft die of wil de familieauto gebruiken. Tijd dus om te kijken naar een short lease abonnement. Een shortlease abonnement kan je aanvragen als particulier maar je kan ook kiezen voor een shortlease zakelijk, kijk wat voor jou kan en wat van toepassing is. Met een shortlease contract neem je als het ware een abonnement op een auto. Maar je bent veel flexibeler dan met een contract voor langere tijd. Zo kan je bij sommige abonnementen je auto per maand opzeggen als de situatie daarom vraagt.

Vragen en leren

Als laatste is het belangrijk om alsmaar door te blijven leren en iedere kans daartoe aan te pakken. Niet alleen word je op die manier beter in je werk maar je ontwikkeld er ook door als mens en dat maakt het ZZP leven compleet. En daarnaast moet je nooit bang zijn om vragen te stellen. Ook dat hoort bij leren en dat maakt het ZZP leven een nog vrijere manier van werken.


Geef een reactie