Tips om prettig thuis te werken

Tips om prettig thuis te werken

Het kantoor mocht dan zo zijn nadelen hebben maar sinds het thuiswerken normaal is geworden, lijkt iedereen te verlangen naar de collega’s, bureaus en de waterige koffie uit het automaat. Uiteindelijk zijn die dingen natuurlijk niet echt waar iedereen naar terug wilt, maar is het kantoor en alles wat daarbij komt kijken symbool gaan staan voor een samenhorigheidsgevoel. De regelmaat en structuur dat het werken op kantoor met zich meebracht is op losse schroeven gaan staan. In je kloffie achter de laptop gaan zitten met een boterham aan de eettafel is inmiddels het nieuwe normaal. Maar er zijn een hoop manieren om het kantoorgevoel wat meer het huis in te krijgen.

Wandelen

Het is verleidelijk om pauze te nemen op de bank achter de televisie maar op kantoor was je samen met collega’s waarschijnlijk een blokje omgegaan om even de benen te strekken. Boots deze wandeling eens na! Het geeft echt het gevoel van pauze, met de mobiel thuis en jezelf even op vliegtuigstand kom je enorm tot rust. Dit kan je later gaan uitbreiden. Bijvoorbeeld door te doen alsof je naar werk gaat in de ochtend maar weer te eindigen bij je voordeur alsof dat het kantoor is. Hierdoor voelt het alsof je onderweg was naar je werk. Desnoods kleed je je hiervoor ook goed aan. Het kan onnodig voelen om een overhemd aan te trekken als je toch niet gezien wordt, maar het geeft je het gevoel dat je het ergens voor doet. Bovendien zal het uiteindelijk toch goed van pas komen bij de zoom-meetings waar je nu liever de camera uit laat. Het zorgt er ook voor dat je gevoelsmatig werk en privé wat meer gescheiden houdt.

Werkplek inrichten

Natuurlijk kan de eettafel heel goed werken als bureau, je kunt er immers je laptop op neerzetten en je hebt genoeg ruimte voor papierwerk. Maar voor je werklust is het niet voordelig als je werkt aan de tafel waar je ook eet. Een werkplek inrichten kan heel simpel zijn. Een klein bureau in de hoek van de kamer kan al een groot verschil maken. Een kamer los van de woonkamer werkt nog beter. Dit stimuleert ook motivatie om alles op orde te houden. De macbook batterij vervangen, administraite op orde brengen en overzichtelijk maken, je laptop beter inrichten voor werkzaamheden. Het geeft je het idee dat je in een kantoorsetting werkt maar het voordeel is is dat je het kan inrichten zoals je het zelf wilt. Misschien zijn een paar planten leuk, boeken, een fotolijstje of juist helemaal clean. Welkom op kantoor!


Geef een reactie