Tips voor je stedentrip naar Sevilla

Tips voor je stedentrip naar Sevilla

In de zomer wilt iedereen op vakantie. De opties zijn eindeloos tegenwoordig, zo vlieg je tegenwoordig zo overal heen op de wereld. Het is dan ook elke zomer weer elk moeilijk om te beslissen waar je naartoe wilt. Eerst is het uitzoeken van een land al lastig, maar er zijn ook overal veel steden die het bezoeken waard zijn. Zo is een stedentrip Marrakech tegenwoordig voor veel mensen een aantrekkelijke vakantiebestemming. Ook een stedentrip Sevilla is erg in de smaak bij mensen. Sevilla is een spaanse stad in het zuiden van het land. De stad zit vol met cultuur en is dus zeker de moeite waard. Niet alleen in de zomer is deze stad het bezoeken waard, ook in de winter is het weer daar lekker en kun je er dus prima heen. In dit artikel geven we je tips over een stedentrip naar Sevilla.

De magische tuinen van Real Alcázar

Wanneer je in Sevilla bent moet je zeker weten het koninklijke paleis van Sevilla bezoeken. Niet alleen voor de historie is dit paleis het bezoeken waard, ook de architectuur is fantastisch. Rondom het paleis liggen de magische tuinen van Alcázar. Hier kun je uren ronddwalen en genieten van de prachtige bloemen, planten en dieren. Wanneer je van tevoren een kaartje koopt, scheelt het je een hoop tijd in de rij als je aankomt.

Kom tot rust in parque de maria Luisa

Wanneer je in de zomer Sevilla bezoekt, zul je merken dat het in de zomer ontzettend heet wordt in de middag. Je wilt dan niet door de straten heen blijven slenteren. Op dit moment kun je naar parque de maria luisa om te schuilen in de schaduw. Ga langs de supermarkt, neem een kleedje mee en geniet uren van de mooie kleurrijke bloemen en sinaasappelbomen die je in dit park kunt vinden.

Metropol Parasol

Iets heel anders, maar zeker het moeite waard, is het bezoeken van metropol parasol. Dit is de grootste houten constructie ter wereld. Het is een erg groot contrast met de traditionele stad, wat het extra gaaf maakt. Metropol Parasol is ontworpen door de architect Jürgen Mayer. In dit gebouw kun je genieten van een mooi uitzicht, maar je kunt er ook een markt, een archeologisch museum en enkele cafés vinden. Als je geluk hebt kun je zelfs meegenieten van een optreden van artiesten of sporters die op het plein achter de markthal dikwijls worden georganiseerd.


Geef een reactie