Tips voor mooiste en groenste tuin

Tips voor mooiste en groenste tuin

De tuin omtoveren in een paradijs kan, eerlijk is eerlijk, een enorme klus zijn. Een stuk grond groen maken ligt vaak toch best gecompliceerd en als je niet weet waar je moet beginnen dan is het niet onbegrijpelijk dat je op een bepaald moment met de pakken neer gaat zitten en denkt: ik leg tegels neer. Maar, er zijn een ook hoop manieren om op een makkelijke manier je tuin een hele groene uitstraling te geven zonder dat je elke dag heen en weer moet naar de planten om ze water te geven of te onderhouden.

Clematis

Als je geen behoefte hebt aan een tuin met heel veel planten maar wel op een mooie groene tuin wilt uitkijken dan is klimop een hele goede oplossing, en dan niet de klassieke klimop maar clematis. Je hebt wel een vorm van overkapping nodig in de tuin maar dit is relatief snel neergezet, wanneer je dit hebt staan kan je clematis planten en het resultaat is echt wonderbaarlijk. Het is een hele volle groene plant waar je niet heel veel voor hoeft te doen en het andere voordeel is dat de plant lang groen blijft. Een groenblijvende clematis is dus een plant waar je het hele jaar lang door van kan genieten.

Zonlicht

Een groene tuin heeft niet alleen te maken met het soort planten in je tuin of de hoeveelheid, maar ook met het zonlicht dat je hebt. Als je gaan planten is het verstandig eerst te weten welke planten wat voor zonlicht nodig hebben. Je kunt met een gering aantal planten al voor veel groen zorgen met de voorwaarde dat ze goed kunnen groeien, en dat kan met de juiste hoeveelheid zonlicht. Verzorging is iets wat elke tuin in zekere mate nodig heeft en dat geldt dus nog extra wanneer je planten in de tuin hebt staan, maar je hoeft niet de hele dag heen en weer te zijn in de tuin, want de natuur kan goed voor zichzelf zorgen en zolang het af en toe regent of zonnig is, hoef je eigenlijk heel weinig te doen om de tuin zo groen mogelijk te houden.

Gras

Als je niet veel planten wilt onderhouden, maar wel veel groen wilt is gras de beste manier om je tuin op te laten bloeien. Het is wel aan te raden dit te doen in combinatie met andere planten, zoals clematis. Het zal je verbazen hoe de tuin kan veranderen in je eigen persoonlijke én groene paradijs.


Geef een reactie