Wat zijn nano infrarood panelen?

Wat zijn nano infrarood panelen?

Duurzaam… het is nu al het woord van 2020 en waarschijnlijk gaat u dit begrip in de toekomst veel vaker horen. Als consument hechten we steeds meer waarde aan duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die duurzaam ondernemen maar ook aan zelf duurzamer leven. Hoe wij consumenten dat doen? Door gezonder en meer bedachtzaam te eten, door energie te besparen en door ons huis anders efficiënter en met slimmere technologie in te richten. Een van de nieuwste vormen van slimme technologie? De infrarood verwarming! Benieuwd wat een infrarood verwarming is en waarom het thuis hoort in het huis van de toekomst?  U leest het in dit blog.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een verwarming die werkt op straling en dan niet met schadelijke straling maar onschadelijke infrarode warmtestralen. Deze infrarode warmtestralen voelen aan als de stralen van de zon en geven direct warmte in tegenstelling tot een reguliere verwarming. De stralingswarmte die de infrarode verwarming afgeeft wordt opgeslagen door meubels, muren en vloeren en weer opnieuw wordt vrijgegeven en de warmte eigenlijk in het huis blijft rond circuleren. De infrarood verwarming kan de centrale verwarming vervangen of kan in een huis worden geplaatst als bijverwarming. Welk type infrarood verwarming het beste past in uw huis is uiteraard helemaal afhankelijk van uw wensen en behoeften omtrent de infrarood verwarming.

Hoe en waar wordt een infrarood verwarming geplaatst?

Een infrarood verwarming kan in het hele huis worden geplaatst en komt in de vorm van infrarood panelen. Er zijn verschillende soorten panelen maar de meest bekende en voordeligste zijn de nano infrarood panelen. Met deze nano infrarood panelen kan een huishouden flink besparen op energie doordat er veel minder energie wordt gebruikt dan bijvoorbeeld bij de traditionele elektrische kachel. De meest populaire ruimtes om de infrarood panelen te plaatsen zijn toch wel de woonkamer, de keuken, de slaapkamer en de badkamer. Uiteraard kunnen de panelen ook in andere ruimtes worden geplaatst en daar dienen als een energiezuinige bijverwarming. Door de infrarood panelen in uw huis te plaatsen bespaart u niet alleen op energie maar er is ook veel minder hoge temperatuur nodig om een ruimte op te warmen wat niet alleen een positieve invloed heeft op uw energieverbruik maar ook op uzelf. Daarnaast zijn de infrarood panelen prima te koppelen aan uw slimme thermostaat waardoor u altijd en overal de controle hebt over uw verwarming.

Benieuwd naar de mogelijkheden en welk type infrarood verwarming het beste bij uw huis past? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een infrarood-verwarming.nl.


Geef een reactie