Bestrijd trips om jouw planten gezond te houden

Bestrijd trips om jouw planten gezond te houden

Planten zijn belangrijk om in huis te hebben. Veel mensen hebben binnen het huis dan ook diverse soorten planten en bloemen staan. Dit zorgt ervoor dat de woning wat meer kleurrijk wordt en bovendien kunnen planten ook nog andere voordelen bieden. Zo is het dankzij planten mogelijk om gezondere lucht in te ademen. De planten zullen de lucht in het huis namelijk verversen met nieuw zuurstof. Ook buiten het huis, zoals in de tuin, zijn er veel soorten planten die mensen graag planten. Dit kan gaan om de standaard groene planten, maar ook kan er gekozen worden voor planten met eventueel groente of fruit. Hierdoor zorgen mensen voor een natuurlijke en kleurrijke omgeving in en rondom het huis. Helaas zijn er ook bepaalde soorten insecten die het groen bij jouw woning kunnen verstoren. 

 

Trips 

Je wilt er natuurlijk alles aan doen om te zorgen dat de bloemen en planten er mooi bij blijven staan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor extra voeding en de juiste verzorging van iedere plant. Toch kan het dankzij sommige insecten en plagen voorkomen dat de gezondheid van de planten verstoord wordt. Trips zijn een goed voorbeeld van de plagen die kunnen voorkomen bij planten. Trips kunnen op verschillende manieren per ongeluk in huis gehaald worden. Soms komt dit door de aankoop van een nieuw plantje en ook het huisdier kan bijvoorbeeld trips mee naar binnen nemen. Deze insecten zorgen ervoor dat de planten leeggezogen worden van de voedingsstoffen. Hierdoor zullen de bladeren en eventueel groente of fruit gaan verkleuren. Trips bestrijden is daarom uitermate belangrijk voor de gezondheid van jouw planten. 

 

Bestrijden 

Het bestrijden van trips is echter niet altijd voor iedereen even makkelijk. Sommige mensen kiezen ervoor om trips te bestrijden met aan goedje van knoflook. Dit middel is thuis simpel te maken, maar helaas werkt het in de meeste gevallen niet goed genoeg om van de trips af te komen. Aaltjes tegen trips werken daarentegen een stuk effectiever. Aaltjes zijn natuurlijke organismen die als vijanden de trips zullen bestrijden. De larven en poppen van de trips zullen dan ook snel verwijderd worden bij jouw planten dankzij deze aaltjes. Bovendien hoef je met de aaltjes geen gebruik te maken van chemische middelen, waardoor de gezondheid van jouw planten voorop zal blijven staan. Hierdoor kunnen jouw groene planten er prachtig bij staan gedurende het hele jaar. Zo kan je blijven genieten van het groen en de andere kleuren dankzij de planten in en rondom het huis.


Geef een reactie