Curcuma: een lelijke wortel met een mooie werking

Curcuma: een lelijke wortel met een mooie werking

Je hoort er momenteel heel veel over: curcuma. Deze wortel heeft wel wat weg van een gemberwortel. Totdat je ‘m opensnijdt. Dan is het in één keer duidelijk waarom deze wortel ook wel geelwortel wordt genoemd. Hij is namelijk knalgeel van binnen. De capsules die ervan gemaakt worden kunnen bijdragen aan een lagere cholesterol, een betere spijsvertering en ze zouden de normale werking van hart en bloedvaten kunnen ondersteunen. Ook geven veel mensen aan dat ze met curcuma minder last hebben van ontstekingen. Daarom wordt dit kruid in oosterse landen regelmatig gebruikt in de keuken.
Curcuma
In deze tijden waarin veel mensen steeds beter gaan nadenken over de medicijnen die ze voorgeschreven krijgen, gaan veel mensen ook op zoek naar natuurlijke alternatieven. Deze alternatieven kunnen heel goed uitpakken. Zo kun je dus curcumacapsules gaan gebruiken, al dan niet in combinatie met zwarte peper. Zwarte peper wordt vaak toegevoegd zodat de curcuma beter wordt opgenomen. Maar verse curcuma kun je natuurlijk ook gebruiken. In de salade, een curry-gerecht of je maakt er thee van. Het kan allemaal! Dat is een kwestie van een plakje in kokend water doen, een beetje honing erbij en je hebt een heerlijk smakend kopje thee.

Baat het niet, dan schaadt het niet?

Dat is wat veel mensen denken als ze erover denken om met een nieuwe ontdekking te gaan beginnen. In veel gevallen is dat ook zo. Maar houd wel in je achterhoofd dat sommige reguliere medicijnen kunnen botsen met andere natuurlijke “medicijnen”. Het is dus, zeker als je onder behandeling bent bij een arts, verstandig om je goed voor te laten lichten. Overleg in dat geval met jouw arts voor je de voedingssupplementen aanschaft en gaat gebruiken. Het zou toch zonde zijn als je een potje in de kast hebt staan dat je van je arts niet mag gaan gebruiken.

Lees je goed in

Ga er gewoon eens voor zitten als je op zoek bent naar een natuurlijke ondersteuning voor een betere gezondheid. Er is online heel veel te vinden. En ook je familie, vrienden en kennissen zullen verschillende ervaringen met verschillende producten hebben. En realiseer je wel: curcuma en andere voedingssupplementen dienen ter ondersteuning! Je zult toch echt gezond moeten (blijven) eten, bewegen en matig zijn met alcohol. Een voedingssupplement kan mogelijk pas echt goed werken als het op de juiste manier wordt ingezet. Het is nooit een wondermiddel.


Geef een reactie