Wij hebben een eigen kroeg

Wij hebben een eigen kroeg

2 jaar geleden hebben wij een kleine kroeg overgekocht in de plaats Hillegom. De kroeg liep ten eerste instantie niet goed en de vorige eigenaren waren failliet verklaard. Voor een prikkie konden we de kroeg overkopen inclusief bar en andere benodigdheden. Het was voor ons als gezin een mooie uitdaging. Wij allemaal hadden nog geen ervaring in de horeca. Toch wilde we de uitdaging uitgaan. Mijn man en 2 dochters van in de 20 zijn ondernemend en willen er dan ook alles aan doen om naamsbekendheid te creƫren en een vaste klantenkring ontwikkelen.

 

 

Benodigdheden rondom de kroeg

Er komt veel bij kijken. Leveranciers, controles, voeding inkopen, alcohol inkopen en niet te vergeten, afval scheiden. In een kroeg houd je veel glas over. De eerste weken bracht ik het altijd zelfstandig met de auto naar een glasbak, tegenwoordig is er simpelweg te veel glas om dit zelfstandig te deponeren. De keuze was dan ook snel gemaakt om een glasbak te huren. De glasbak wordt in ons geval dan wekelijks geleegd en de kosten vallen reuze mee. Het scheelt mij ook een hoop tijd en ruimte in de kroeg. De container staat achter gestald, het glas hoeft niet van tevoren schoon gemaakt te worden en in het kader van veiligheid hoef ik niet meer met gebroken glas te slepen.

 

 

Vaste klanten, veel vaste aanvragen

In het afgelopen jaar is een klantenkring ontstaan van jong tot oud. De jongeren vinden het erg leuk om feesten te organiseren voor de jongeren uit Hillegom. Zij huren de kroeg af, drank wordt door ons geregeld en voor een vast bedrag geschonken. Voor goede doelen feesten, 2 keer in het jaar, geven wij 10 % korting op alle dranken bij een vast bedrag. Zo kunnen wij ook wat bijdragen voor het goede doel. Het zijn altijd gezellige avonden. Veel hapjes gaan rond, de drank is niet aan te slepen en de kroeg staat helemaal vol. De glasbak wordt in dit soort gevallen 2 keer in de week geleegd anders redden wij het helaas niet met de inhoud van de container. Gelukkig kunnen wij een week van tevoren aankondigen dat de glasbak eerder geleegd zal moeten worden. Hier doet het bedrijf niet moeilijk over.

 

Plannen in de toekomst

Nu de zaken goed gaan en wij merken dat de kroeg te klein wordt, zijn we op zoek naar een nieuwe locatie. Wij willen zelf een kroeg inrichten dus we kopen niet nogmaals een bestaande kroeg over. Momenteel zijn we in onderhandeling met banken. We zullen jullie hier van op de hoogte houden!


Geef een reactie