De natuur in je woning verwerken

De natuur in je woning verwerken

Sinds een aantal jaren beginnen we ons steeds meer bewust te worden van ecologische gevolgen van het menselijke handelen. We zijn dan ook steeds meer op zoek naar manieren om de natuur te kunnen behouden. Dit kan bijvoorbeeld ook gedaan worden, door bepaalde elementen in je huis te verwerken. 

Regendouche

In de badkamer is een regendouche het beste voorbeeld om de natuur na te bootsen. Een normale, misschien wat ouderwetsere douchekop, is vaak een ronde kop met enkele stralen. Vaak ervaar je dan het ongemak, dat de straal alleen bepaalde plekken van het lichaam raakt, en de rest nog koud blijft. En al helemaal wanneer je een zwak straaltje hebt. Een regendouche maakt douchen comfortabeler, en het bootst meer de natuur na. De naam zegt het al, een douche ervaring is net als een regenbui. Een regendouche is een grotere kop, die boven je hoofd hangt in plaats van aan de muur. Doordat de kop boven je hoofd hangt en groter is, valt het water direct naar beneden over je hele lichaam. Deze douche representeert zowel de natuur als vergroot het douchecomfort. 

Hout

Een andere manier om je woning een meer natuurlijke uitstraling te geven, is het verwerken van hout. Dan heb ik het niet over bewerkte houten meubels, maar elementen waar je nog de natuurlijke structuur van het hout kan zien. Dit kan bijvoorbeeld door lampen gemaakt van takken, of een tafel die niet helemaal strak geschuurd is. Je kunt ook hout in een muur verwerken. Wat tegenwoordig ook meer gedaan wordt, is een muur met behang in het patroon van kiezelstenen. Hoewel dit al snel heel heftig en sterk kan overkomen, kan het in de juiste hoeveelheid een natuurlijke uitstraling geven. Om de balans goed te bewaren, raad ik aan om maar één muur met zulk behang te behangen, om wel de rust in de kamer te behouden. De andere muren kun je dan bijvoorbeeld simpel wit houden, of juist het natuur thema doortrekken door de andere muren groen te verven. Met het kiezelstenen thema, kom je een beetje op een buddha tuin uit, wat een hele rustgevende uitstraling kan geven in je woning. 

Planten

En de meest simpele manier om de natuur in je woning te verwerken, is natuurlijk door bloemen en planten. Aangezien bloemen sneller verwelken, zou ik aanraden om meer met planten te gaan in je woning. Bij het nemen van planten, is het wel handig om uit te zoeken hoeveel licht de plant nodig heeft. Je moet namelijk rekening houden met welke planten je dan in de vensterbank kunt zetten, en welke planten juist minder licht nodig hebben en dus wel ergens in een hoekje kunnen staan.


Geef een reactie