Isoleren, waarom zou je dat doen?

Isoleren, waarom zou je dat doen?

Er zijn allerlei verschillende redenen waarom je een woonhuis zou willen isoleren. Bij het kopen van een nieuw huis wordt dit ook vaak gecontroleerd en wellicht opnieuw gedaan uit voorzorgsmaatregel. Een goed geïsoleerd huis draagt bij aan het wooncomfort. Oude huizen werden nauwelijks geïsoleerd en daarom is het nu zo belangrijk om wel te denken aan isoleren, vooral in deze tijd. Vandaag gaan we eens uitgebreid bespreken waarom je voor isoleren zou moeten kiezen en op welke manieren dit allemaal kan.

Waarom?

Je zou denken dat door de tijd waarin we nu leven alle huizen wel goed geïsoleerd zullen zijn, maar dit valt nog vies tegen. Tot op de dag van vandaag is het gemiddelde huis hier in Nederland nog steeds nauwelijks of matig geïsoleerd. Dit is zonde, aangezien een goede isolering een grote besparing oplevert voor de energiekosten van verwarming, etc. Een woning verliest warmte via ramen en deuren, maar ook door het dak, muren en de vloer. Dit warmteverlies is natuurlijk een duur geintje wat niet nodig is, als je huis goed geïsoleerd is. En dit is niet de enige reden waarom je moet zorgen voor de juiste isolering. Er kunnen ook klachten ontstaan zoals geluidsoverlast, overlast van tocht en vocht, schimmel, condens op de ramen, koude voeten, ga zo maar door.

Isolatiemateriaal

Het assortiment van isolatiemateriaal is erg breed. Het is lastig om je aan te reden welke het beste bij jouw huis past, aangezien elk isolatiemateriaal wel weer voor en nadelen heeft. Het hangt daarom heel erg af wat voor andere materialen in je huis hangen en wat je voorkeur heeft. Daarom is het goed om je te laten adviseren zodat je zeker weet dat het isolatiemateriaal een goede werking krijgt in je huis. Een aantal bekende voordelen zijn minerale wollen, kunststoffen, natuurlijke materialen en cellenglas. Het goedkoopste isolatiemateriaal zijn minerale wollen. Het is een isolatiemateriaal wat bestaat uit glas en steenwol. Dit zie je ook veel voorbijkomen omdat het materiaal geluiddempend en brandveilig is. Wel is het materiaal gevaarlijk om mee te werken. Daarom moet je ermee opletten bij het plaatsen en vooral verwijderen van het materiaal.

Ook de natuurlijke materialen worden steeds bekender. Dit omdat dit isolatiemateriaal goed voor het milieu is. Het bestaat uit papiervlokken, gerycled uit oud papier.

Klachten

Ook heb je verschillende materialen die voor elke klacht weer zo zijn werking hebben. Dubbel glas is bijvoorbeeld een materiaal wat een groot voordeel is op het gebied van energiebesparing en comfort.


Geef een reactie