December feestmaand

December feestmaand

December is weer de tijd om één van de talloze kerstmarkten te bezoeken. Vanaf half november worden vele stadscentra omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving. Duizenden Nederlanders reizen ieder jaar af af naar België, Duitsland of Frankrijk om zich te vergapen aan al het lekkers en moois. Dit jaar zullen de kerstmarkten in het buitenland minder druk of zelfs niet bezocht gaan worden door Nederlanders. Maar ook in ons eigen land zijn er een aantal drukbezochte kerstmarkten die een mooi alternatief zijn. Eén van de bekendste is de kerstmarkt in Valkenburg. Naast de bovengrondse kerstmarkt kan je daar ook een tweetal ondergrondse markten bezoeken in de grotten. In Valkenburg is er ook de mogelijkheid om in de Decembermaand diverse culinaire wandeltochten te maken. De routes brengen je door het centrum, langs de kerstmarkten en een aantal leuke restaurants. De tocht komt ook langs de mooie natuur en de heuvels die Valkenburg rijk is.

Overnachten

Wat is er nu leuker dan je verblijf in Limburg te verlengen met een overnachting in een hotel. Als je de kerstmarkt in Valkenburg hebt bezocht is het leuk om dit te combineren met een bezoek aan Maastricht. De hoofdstad van Limburg heeft heel veel te bieden op allerlei gebied. Ook zijn er volop mogelijkheden om te overnachten in een hotel. Als je op www.voordeeluitjes.nl klikt op Maastricht hotel dan zullen alle opties verschijnen. Op dit moment is het in de hotels ook gewoon mogelijk om van het restaurant en de andere faciliteiten gebruik te maken. Een extra stimulans om er even lekker tussen uit te gaan naar het mooie Limburgse land. Niet alleen in de Decembermaand maar ook in de andere jaargetijden heeft Limburg en Maastricht altijd iets leuks te bieden.

Kerstmarkten nog steeds populair

Waarom zijn de kerstmarkten nog altijd zo populair?  De kerstmarkten vinden ieder jaar in dezelfde steden plaats, met vaak dezelfde kraampjes en toch zoveel bezoekers. Veel mensen zien het als traditie om gezellig met partner, gezin of familie en vrienden van de gezellige sfeer te genieten. Verder is het voor velen na een jaar hard werken een mooi moment van ontspanning. Op de kerstmarkt met een glaasje glühwein of chocomel genieten van de omgeving en al het heerlijke eten wat er te koop is geeft veel mensen een warm gevoel. De gezellige, warme sfeer en de prachtige sfeervolle versieringen zijn en blijven een grote aantrekkingskracht van de kerstmarkten. En dat de gewenste sneeuw vaak valt in de vorm van regen mag de pret niet drukken.


Geef een reactie