Verhuizen op een milieuvriendelijke manier

Verhuizen op een milieuvriendelijke manier

Verhuizen is iets wat veel mensen wel minstens één keer in hun leven zullen gaan doen. Niet alleen kan het veel werk zijn, het kan ook nog eens erg verspillend zijn. Denk bijvoorbeeld aan alle restjes die worden weggegooid en de hoeveelheid spullen die gebruikt worden tijdens de verhuizing. Om deze reden staan hier een aantal tips om verhuizen op een milieuvriendelijkere manier te doen.

Inpakken

Inpakken is natuurlijk een belangrijk deel van verhuizen. Denk allereerst is over wat er ingepakt moet worden. Dit hoeft namelijk niet alles te zijn. In elk huis zijn er wel een paar troepjes die eigenlijk niet meegenomen hoeven te worden naar een nieuw huis, maar wat wel gedaan wordt. Ga hier eerst eens doorheen, zodat inpakken makkelijker en minder werk wordt.

Als de spullen zijn gesorteerd, kan alles dat meegenomen wordt naar het nieuwe huis ingepakt worden. Probeer in de verhuisdozen zo veel mogelijk ruimte te gebruiken. Dan zijn er minder dozen nodig en zou het ook nog eens kunnen dat de spullen makkelijker te vinden zullen zijn. Bij dozen met breekbare spullen wordt vaak verpakkingsmateriaal gestopt, om ervoor te zorgen dat de spullen niet stuk gaan. Hiervoor kunnen ook handdoeken, theedoeken of kleding gebruikt worden. Deze spullen dempen de schokken ook, maar zijn niet gemaakt van plastic, wat maar één keer gebruikt wordt.

Verhuisdozen

Dan nog een stukje over de inpakdozen zelf. Het is altijd belangrijk om dozen te kopen die van iets hogere kwaliteit zijn. Zo is er minder risico op het breken van de spullen. Iemand kan verschillende soorten dozen kopen. Zo zijn er kartonnen dozen, maar ook plastic dozen. Karton wordt gemaakt van herbruikbare grondstoffen en de energie die verbruikt wordt om karton te creëren, is minder dan bij andere verpakkingsmaterialen. Kartonnen inpakdozen zijn erg sterk en kunnen goed gebruikt worden voor zware spullen. De dozen zullen over het algemeen iets minder lang meegaan dan plastic dozen, maar zijn wel beter voor het milieu.

Verhuizen

Dan is het tijd voor het verhuizen van de spullen naar het nieuwe huis. Gebruik als verhuiswagen een elektrische auto om het vervoeren van alle dozen milieuvriendelijker te maken. Zorg er ook voor dat de auto, elektrisch of niet, goed gebruikt wordt en dat er zo min mogelijk tripjes worden gemaakt van het oude naar het nieuwe huis. Op deze manier wordt er minder brandstof gebruikt, en gaat het verhuizen ook nog eens een beetje sneller.

Daarnaast is het belangrijk om te recyclen. Denk bijvoorbeeld aan papieren of plastic kopjes of bordjes. Deze hoeven niet zomaar weggegooid te worden, maar kunnen recyclet worden. Ook de verhuisdozen kunnen een tweede leven geboden worden. Als het niet wordt gerecycled, kan het nog verkocht worden, wanneer de dozen goed werken.

In het nieuwe huis

De laatste tip om iets milieuvriendelijker te verhuizen is om te zorgen dat het huis in orde is. Isolatie is hier zeker belangrijk is. Het isoleren van een huis is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor de bankrekening. Om het nieuwe huis in te richten, kunnen er zo veel mogelijk tweedehands meubels gebruikt worden. Dit is ook weer lekker voor de bankrekening en het milieu.

Verhuizen is voor sommige mensen een vrij hectische tijd, maar hopelijk zijn dit een paar tips die meegenomen kunnen worden om het iets beter voor het milieu te maken.


Geef een reactie