Dit zijn de meestgezonde kazen 

Dit zijn de meestgezonde kazen 

Kaas eten is ontzettend lekker, maar hoe fijn is het als je ook nog eens de meest gezonde kaas eet. Kaas wordt gezien als een slecht en ongezond product, omdat er veel verzadigde vetten in zitten. Ondanks deze verzadigde vetten is het eten van sommigen kazen wel gezond voor jou. 

 

Parmezaanse kaas is erg lekker

Parmezaanse kaas kopen is waarschijnlijk voor niemand nieuw. Deze kaas wordt erg veel gebruikt bij de pasta, om het een nog betere smaak te geven. Parmezaanse kaas is ook nog eens heel erg gezond, dit komt door alle voedingsstoffen die deze kaas bevat. Ten eerste zit er in de kaas veel calcium en fosfor. Deze stoffen zijn goed voor de opbouw en het herstellen van de botten. Daarnaast zitten er ook minder vet en meer eiwitten in vergeleken met andere kazen, doordat Parmezaan een harde kaas is. Ook is, vergeleken met andere kazen, het lactosegehalte van Parmezaan lager. Dit is dus een relatief gezonde kaas om te eten en je kan Parmezaanse kaas bestellen, zodat het vers voor jou wordt gemaakt en bezorgd. 

 

Blauwe kaas moet je van houden

Blauwe kaas, je houdt ervan of je haat het. Deze kaas is niet te missen, want het heeft een sterke geur en sterke smaak. Het heet blauwe kaas, omdat er blauwe schimmels in de kaas zitten. En deze schimmels zijn erg goed voor je, want door de schimmels bevat de kaas erg veel calcium. Zoals al gezegd is calcium erg goed voor de botten. Je moet erop letten dat je niet te veel van deze kaas eet, want dat is niet goed voor je. 

 

Ricotta, typisch Italiaans

Ricotta is een typische Italiaanse kaas. Deze kaas wordt van verschillende soorten melk gemaakt, maar de meest voorkomende zijn koeien-, schapen- en buffelmelk. Ricotta is erg goed voor je, omdat het veel wei-eiwit bevat. Deze wei-eiwitten zijn goed voor de spieren. Wei-eiwitten dragen namelijk bij aan de groei van de spiermassa en helpen ook de spieren te herstellen na de training. Naast dat het goed is voor je spieren, is het ook goed voor het hart. 

 

Mozzarella kan je bij veel gerechten gebruiken

Als laatste heb je de Mozzarella, ook deze kaas is erg goed voor je. Mozzarella bevat veel calcium en eiwitten. Deze kaas heeft ook als verschil met veel andere kaassoorten dat het minder uit zout bestaat en er daardoor minder natrium in de mozzarella zit. Het is niet gezond om veel natrium binnen te krijgen waardoor dit een goede eigenschap van mozzarella is.

 


Geef een reactie