Hoe kun je zonder in het bezit te zijn toch gebruik maken van een auto?

Hoe kun je zonder in het bezit te zijn toch gebruik maken van een auto?

In diverse situaties kan het handig zijn om gebruik te maken van een auto. Toch is het voor velen financieel gezien niet mogelijk om een auto te kopen of leasen. Wanneer je in die situatie toch gebruik wilt maken van een auto, zit je vrijwel direct met een probleem. Je zult in dat geval weer vrienden of familieleden om hulp moeten vragen. Gelukkig is er tegenwoordig ook een andere oplossing en dat is een leenauto.

 

Wat is een leenauto en hoe werkt het?

De leenauto’s van Greenwheels worden steeds populairder in Nederland. Bij een leenauto huur je een auto met zeer flexibele voorwaarden. Je kunt de auto huren voor enkele kilometers, maar ook voor een langere periode. Een groot voordeel van een leenauto is dat hier geen strenge voorwaarden aan verbonden zitten en je niet vastzit aan een hoge maandelijkse bijdrage. Wel dien je voor enkele abonnementen maandelijks een kleine bijdrage te leveren. Echter, in verhouding met een auto leasen valt dit bedrag in het niet. Het gaat namelijk om niet meer dan 25 euro per maand.

Wat kost het om gebruik te maken van een leenauto?

Als je gebruik wilt maken van een leenauto dan zitten daar kosten aan verbonden. De kosten van een leenauto verschillen sterk per situatie. Je hebt namelijk verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Hierbij betaal je minder per rit naarmate je vaker gebruik maakt van een leenauto. Je betaalt bij een leenauto per tijdseenheid, maar ook per gereden kilometer. Indien je de leenauto voor bijvoorbeeld een weekend weg wilt huren, dan is het mogelijk om hier korting voor te krijgen. 

 

Hoe maak je gebruik van een leenauto?

Als je gebruik wilt maken van een leenauto, dan dien je hier een account voor aan te maken. Het is belangrijk om te weten dat je vooraf een bedrag aan borg moet overmaken. Daarnaast dien je ook te bepalen hoeveel eigen risico je wilt. Je kunt bij een leenauto namelijk het eigen risico afkopen. De voorwaarden van een leenauto staan duidelijk vermeld in de auto app. Lees deze goed door voordat je een beslissing maakt qua pakket. Denk hierbij onder andere goed na over hoe vaak je de auto wilt gebruiken.

Voordat je gebruik kunt maken van een leenauto is het wel van belang dat je een geldig rijbewijs ter beschikking hebt. Je dient deze namelijk in te scannen voordat je het account compleet kunt maken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de betaalwijze vooraf aangeeft. 

 


Geef een reactie