Eerste hulp bij zwangerschap: voedingssupplementen

Eerste hulp bij zwangerschap: voedingssupplementen

In mijn omgeving hoor ik regelmatig vrouwen praten over de voorbereiding op zwangerschap. Wat kun je als vrouw nou het beste doen in aanloop van een baby? Een lastige vraag omdat dit waarschijnlijk altijd per vrouw zal verschillen. Toch zullen de meeste mensen het eens zijn dat een gezond lichaam, een goede start betekent voor een toekomstige moeder en baby.  

Maar gezond en fit zijn begint al ver voor er een zwangerschap. Ik ben zelf een groot voorstander van het gebruik van orthomoleculaire voedingssupplementen en heb hier positieve ervaringen mee. Er zitten ook veel voordelen aan het gebruik van deze voedingssupplementen tijdens een zwangerschap. Benieuwd wat die voordelen zijn? Lees dan deze blog even verder.

Het opbouwen van je gezondheid doe je door structureel goed voor jezelf te zorgen. Een paar keer sporten is natuurlijk altijd meegenomen. Toch zijn het juist de langdurige gewoontes en aanpassingen in je leefstijl die het verschil maken. De inname van voldoende vitamines en mineralen zijn essentieel voor een zwangere vrouw. Het is dan ook aan te raden nog voor je zwangerschap te beginnen met het nemen van  orthomoleculaire voedingssupplementen waar de belangrijkste mineralen en vitaminen in zijn verwerkt.

Verbeteren van de hormoonbalans

Zowel voor als tijdens de zwangerschap kan een disbalans in je hormoonhuishouding wat problemen geven. Het plaatsvinden van een bevruchting kan er zelfs door tegengehouden worden. Het nemen van vitamine een verstoorde cyclus helpen te herstellen kan dan een uitkomst bieden.

Volgens Vitakruid, een kwaliteitsmerk voor voor orthomoleculaire voedingssupplementen, is de beste combinatie voor hormonale disbalans de inname van magnesiumtauraat met Vitamine B6. Interessant is ook dat vrouwen die lang de pil hebben geslikt baat hebben bij het nemen van vitamine B12 en foliumzuur supplementen omdat hierin een tekort kan ontstaan op lange termijn. Vitakruid heeft ook speciale ‘dag & nacht’ multivitamine die je bioritme bevorderen. En dit heeft ook weer positieve gevolgen voor je hormonen.

Tijdens de zwangerschap

Allereerst is een gevarieerd eetpatroon de basis voor een gezond lichaam. Het zal geen verrassing dat het drinken van voldoende water daarbij hoort. Voeding die rijk is aan calcium, jodium, magnesium, omega-3, eiwitten en ijzer worden aangeraden tijdens zwangerschap. Verder blijkt stress tot gevolg te hebben dat vrouwen lichamelijk minder goed functioneren en ook hier kunnen je hormonen door uit balans raken.

Extra vitaminen kunnen zowel binnen je voeding als voor vermindering van stress veel betekenen. Een tekort aan bepaalde vitaminen, zoals zink, magnesium, B12, kunnen invloed hebben op je geestelijke gesteldheid. Zo kan je je neerslachtig voelen of slap en dat ligt dan simpelweg aan die extra behoefte aan een bepaalde stof. Door deze stoffen aan te vullen vang je de dalen wat beter op.

Deze kleine toevoegingen kunnen op lange termijn een wereld van verschil maken. Het is uiteindelijk ook wel aan jezelf waar je je goed bij voelt en wat je nodig hebt. Mijn ervaring met voedingssupplementen van Vitakruid is in ieder geval goed. Op deze manier kun je je beter voorbereiden op een mooie zwangerschap.


Geef een reactie