Gemakkelijk je planten in de tuin verzorgen

Gemakkelijk je planten in de tuin verzorgen

Het lenteseizoen is weer aangebroken, wat betekent dat we weer vol kunnen genieten van bloeiende planten, lammetjes en kalfjes in de wei, zonnige dagen en de warmere temperaturen! Ook de verschillende tuincentra draaien volop overuren, vooral nu we weer zonder winkel afspraak kunnen shoppen. Vele mensen kopen planten in, om zo de tuin op te kunnen fleuren en te genieten van het mooie uitzicht.

Echter lijkt de verzorging van de planten soms makkelijker dan dat het is. Tijdens de warme zomermaanden en eventuele hittegolven is de kans op verdroging erg groot, wat met een beetje hulp is te voorkomen. Zo is het erg belangrijk om vooral de jonge planten voldoende water te geven, zodat je het gehele seizoen kunt genieten van de prachtige bloei en het groen in de tuin!

Geef voldoende water

Een belangrijk element tijdens de verzorging van de planten in de tuin, is dat je de planten voldoende water geeft. Zonder water zal de plant niet groeien en uiteindelijk dus afsterven. Vooral tijdens de warme zomermaanden is het van belang dat je de planten voldoende water geeft. De planten zullen in deze periode erg veel water verdampen, waardoor het ook helemaal niet gek is dat de bladeren iets wat slap hangen. De plant is niet direct dood, maar is het wel aan te raden om een flinke scheut water te geven om hem weer overeind te krijgen.

Naast het water geven met een gieter, zijn er nog veel meer manieren om water te geven aan de plant. Zo kun je kiezen om met de tuinslang te gaan sproeien, maar biedt een nevelsproeier ook erg veel mogelijkheden. De nevelsproeier is een sproeier die de tuin gelijkmatig voorziet van precies de juiste hoeveelheid water. Je zult dus nooit teveel of te weinig water geven aan de planten, maar krijgt de plant geleidelijk water om te allen tijde sterk te blijven tijdens de warme zomermaanden. 

Een nevelsproeier zal de planten licht beregenen, waardoor deze ideaal is om te gebruiken in situaties die niet om intensieve beregening vragen. Tijdens een hittegolf zul je bijvoorbeeld meer water moeten geven, maar werkt de nevelsproeier tijdens lichte droogte ideaal!

Kies voor een beregeningspomp

Voldoende water is natuurlijk erg belangrijk voor de planten, maar is het erg zonde om constant kraanwater te gebruiken. Naast dat dit aan het einde van het seizoen een vrij duur grapje kan worden, is het ook nog eens niet duurzaam. Met een beregeningspomp kun je gemakkelijk water, zoals oppervlaktewater of water uit een sloot, transporteren naar de sproeien. Op deze manier kun je op een duurzame manier voldoende water geven aan de planten, zonder dat je hiervoor water verspilt en/of hoeft te betalen!


Geef een reactie