Ongedierte bestrijden in je tuin

Ongedierte bestrijden in je tuin

De zomerperiode komt er weer aan! Waar wij onszelf zullen voorbereiden op het mooie weer en heerlijk in de tuin zullen genieten, denkt het ongedierte hier precies hetzelfde over. Door het broeierige effect wat er ontstaat door het warme weer, krijgt het ongedierte een mooie kans om zich snel voort te planten en hierna de planten aan te vreten. Vooral de jonge plantjes en wortels vallen erg in de smaak, waardoor de tuin binnen enkele weken kaal gevreten zal zijn wanneer je hier niets tegen doet. Gelukkig zijn er veke middelen in te zetten om het ongedierte geen kans te geven. Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor verschillende chemicaliën, maar is het veel duurzamer en milieuvriendelijker wannener het ongedierte op een natuurlijke manier verspreid zal worden, door het inzetten van natuurlijke vijanden!

Het bestrijden van insecten en larven 

Insecten, met name ook de larven van insecten, kunnen voor erg veel schade en overlast zorgen in de tuin. Zo komt het wel eens voor dat er zich verschillende mierennesten bevinden onder een terras, waardoor het terras in kan gaan zakken en dit er niet meer recht bij ligt. Overal zul je hoopjes met zand vinden, wat je natuurlijk wilt voorkomen. Wanneer je de insecten wilt bestrijden en ervoor wilt zorgen dat zij zich niet meer voort kunnen planten, kun je gebruik maken van aaltjes. Aaltjes zijn bodemorganismen van 0,3 tot 0,7 mm klein, waardoor ze niet met het blote oog zijn te zien. De aaltjes voeden zich met plantenresten, bacteriën, schimmels en larven van insecten, waardoor insecten geen kans krijgen om te overleven en zal de overlast beperkt worden. Met de inzet van aaltjes zorg je voor een natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke bestrijding van ongedierte, waardoor je geen chemische stoffen zult gebruiken en de kans op het doden van planten door de chemicaliën zal worden voorkomen.

Het bestrijden van emelten

Niet alleen de insecten zelf, maar ook de larven van deze insecten kunnen voor enorme schade zorgen. Zo bevinden er zich op vele gazons en tuinen emelten, de larven van een langpootmug. De larven dienen zich te voeden om te kunnen groeien, waarna ze uiteindelijk uit zullen groeien tot een volwaardige langpootmug. Emelten richten erg veel schade aan bij jonge planten en zo ook bij jong gras in het gazon, waardoor je snel kale of gele plekken zult krijgen in de tuin. Overdag zul je de emelten niet zien omdat ze zich schuilhouden in een holletje onder de grond, maar zullen zij s’nachts toeslaan en schade toebrengen in de tuin. Met aaltjes kun je ervoor zorgen dat de emelten geen kans krijgen, waardoor je op een duurzame manier de larven kunt bestrijden en de tuin groen blijft!


Geef een reactie