Hoe u komende zomer uw gazon netjes houdt.

Hoe u komende zomer uw gazon netjes houdt.

Aankomende zomer

Het is weer zover. De zomer komt eraan, en dat betekent dat er in de tuin gewerkt zal gaan worden. Want wie wil er nou niet een net gazon hebben tijdens de warme zomerdagen. Een mooi grasveld voor de kinderen om voetbal op te spelen of gewoon lekker op te liggen. Wanneer ik persoonlijk mijn grasmaaier weer tevoorschijn haal moet ik altijd denken aan een film die ik lange tijd geleden gezien heb. In deze film komt er een nieuwe familie in de buurt wonen die altijd de nieuwste gadgets en mooiste producten in huis hebben. Het blijkt dat ze daar door een bedrijf geplaatst zijn om in het geheim deze producten aan hun buren te marketen aan de buren. Uiteindelijk worden alle buren meegesleept in de poging om dezelfde levensstijl als de hoofdpersonen te kunnen leven.

Te dure grasmaaiers

Uiteindelijk komt een van de buren zo financieel in de problemen dat hij zich vastbindt aan zijn gigantische grasmaaier met tv en zo zijn zwembad in rijdt om zelfmoord te plegen. Een grasmaaier met een tv erin is natuurlijk belachelijk. Het is een typisch Amerikaans fenomeen om alles altijd groter te willen. Een grasmaaier die je als een auto over je gazon rijdt terwijl je bier drinkt en televisie kijkt. Veel meer Amerikaans dan dat gaat het niet worden. Gelukkig zijn Nederlanders over het algemeen nuchterder. Wij willen een goede grasmaaier die het werk doet maar we hoeven er geen tv in of erop kunnen rijden. Desondanks willen we ook niet de grasmaaier die ik vroeger gebruikte als ik voor mijn ouders het gras maaide om wat bij te verdienen. Een oud, handmatig barrel die ik altijd vijf keer over dezelfde plek moest rijden voordat het gras echt gemaaid was.

De perfecte balans

Wat we willen natuurlijk is iets ertussenin. Een goede efficiƫnte grasmaaier die ook weer niet te veel poespas heeft en niet te veel kost. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers, zo heb je een Makita grasmaaier of een Gardena grasmaaier. Sommige werken op een accu terwijl anderen handmatig bediend moeten worden. Bij de laatste variant is het ook fijn om te weten dat de grasmaaier compleet milieuvriendelijk is. Desondanks is dit natuurlijk wel zwaarder werk en kun je mogelijk beter kiezen voor een grasmaaier die op een accu werkt. Er zijn zelfs grasmaaiers die gewoon volledig op zichzelf het werk verrichten en waar geen mens aan te pas hoeft te komen. Deze zijn natuurlijk wel een stuk duurder dus denk goed na voordat je deze aanschaft en of je het echt nodig hebt.


Geef een reactie