Een compleet nieuwe tuin realiseren.

Een compleet nieuwe tuin realiseren.

Voor onze tuin hebben we grote plannen gemaakt. We wilde alles verwijderen en compleet opnieuw beginnen. Zo besloten we alle tegels te vervangen tot betontegels en we wilde ook echt gras (grasmatten) toevoegen voor de honden die het heerlijk vinden om daar in de rollen. Het mooiste leek mij nog een overkapping, voor in de zomer.

 

 

Overkappingen bekijken en uitzoeken

Overkappingen bestaan in vele maten, kleuren en vormen. Het is dan ook een hele klus om een overkapping uit te zoeken. We vonden hout heel erg mooi, echter wel behandeld hout. We wilde niet jaarlijks de grote klus hebben om alles de schuren en opnieuw in de lak te zetten. Ons idee was een flinke overkapping. Zo’n 6 meter breed. Dit zijn geen standaardmaten waardoor de zoektocht naar overkappingen nog lastiger werd. In de winkels kwamen ze met absurde prijzen omdat het speciaal gemaakt moest worden voor ons. De standaardmaten zijn namelijk veel goedkoper. Dit wordt gemaakt in grote partijen, heb ik mij laten vertellen.

 

 

 

 Deal maken via internet

Het bleek gemakkelijk te zijn om via internet een offerte op te vragen. Bij verschillende bedrijven vroegen wij een offerte op basis van de gewenste maten en materialen. Al snel bleek het verschil onder de verkappingen qua kosten behoorlijk uit elkaar te liggen. Het was namelijk echt duidelijk wat een groot bedrijf was en wat een éenmansbedrijf was. De grote bedrijven vragen juist de hoofdprijzen! Wel een snellere levering, dat is dan wel weer een voordeel. Aangezien wij toch geen haast hadden omdat eerst de overige dingen in de tuin gedaan moesten worden, besloten we akkoord te gaan met verder onderhandelen met een éenmansbedrijf. Dit bedrijf stond echt open voor vragen en wilde ons echt wel korting geven, zeker voor zo’n grote overkapping. We kregen nog een berg informatie en tips over de keuze van materialen. Uiteindelijk werden we enthousiast over een dak wat werd gemaakt van een speciaal soort doek. Deze doek kon je gemakkelijk weg klappen zodat je in je overkapping ook kunt genieten van de zon. Wanneer het doek(dak) gesloten is, houd het de warme zeer goed vast. Het doek is ook brandwerend dus kan ook geen vlamvatten door een open haard of eventueel een BBQ. De kosten van het totale plaatje viel wel uit op een paar duizend euro. Daar hadden we al rekening mee gehouden. Materialen zonder onderhoudsvraag bestaan niet, echter bestaan er wel houtlakken die pas na een aantal jaar bijgewerkt hoeven te worden.


Geef een reactie