Vind een nieuwe hobby

Vind een nieuwe hobby

Iedereen is er wel eens aan toe om een nieuwe hobby te ontdekken. Misschien ben je dat gepuzzel helemaal zat, spendeer je veel te veel tijd met het scrollen door alle perfecte Instagram plaatjes of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Door de situatie rondom de coronacrisis zijn veel mensen thuis. Logisch natuurlijk, we moeten ook zoveel mogelijk binnen blijven. We kunnen onze vrienden en familie niet zien, moeten anderhalve meter afstand houden in de supermarkt en hebben het verlaten zolderkamertje ingericht als nieuwe werkplek. Toch mogen we niet teveel klagen want eigenlijk hebben we nog best veel bewegingsvrijheid in vergelijking met andere landen. Om jezelf een beetje op te beuren in deze tijden, kan je op zoek gaan naar een nieuwe hobby!

Buiten activiteiten

In Nederland mogen we nog naar buiten en daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Toch merk ik dat sommige van mijn vrienden al twee weken binnen zitten zonder ook maar een stap buiten de deur te hebben gezet. Dat is zonde en vooral ook echt niet nodig. Er is veel zonnig lenteweer, dus het perfecte moment om eens naar buiten te gaan. Zo heb ik zelf het fietsen helemaal (her)ontdekt. Natuurlijk fiets ik wel eens naar mijn werk, naar de supermarkt en naar de winkelstraat, maar ik ging eigenlijk nooit voor de ontspanning eens een rondje fietsen. Blijkt dat er zoveel mooie plekken zijn hier in de omgeving! Ik ben langs een kudde schapen met pasgeboren lammetjes gefietst, door de bollenvelden met duizenden prachtige gekleurde tulpen gefietst en ik heb bij een stalletje langs de weg ‘echte’ honing en melk gekocht. Je hoeft dus echt niet altijd naar het buiteland om een nieuwe omgeving te ontdekken, maar stap eens op de fiets en speel toerist in eigen land. Vind je fietsen nu niet zo heel leuk omdat je er moe van wordt of om een andere reden, overweeg dan eens een e-bike. Daarmee kun je net zoveel mooie plekken ontdekken, je komt gemakkelijker vooruit en bent daarna minder vermoeid. Ideaal toch?

Binnen activiteiten

Laten we eerlijk zijn, niet altijd is het zulk mooi weer in Nederland. We moeten nu eenmaal rekening houden met wind en regen, ook in de lente. Dan kan het toch net wat minder prettig zijn om naar buiten te gaan. In dit geval zijn er ook zat nieuwe hobby’s binnen uit te oefenen. Als je creatief bent kun je bijvoorbeeld gaan tekenen of schilderen, maar ook diamont painting is helemaal in tegenwoordig. Hierbij heb je een plakkend vel papier met nummertjes erop. Leg het juiste steentje op het bijbehorende nummertje en zo creëer je de mooiste afbeeldingen. Het is ontspannend om te doen maar je moet er wel geduld voor hebben.


Geef een reactie