Vragen over de toekomst

Vragen over de toekomst

Laatst ging er weer een raket de ruimte in. Dit keer van China. Eind juli lanceerden ze voor het eerst een raket naar Mars. Het ruimtevaartuig moet over zo’n zeven maanden de planeet bereiken. Vlak daarvoor hadden de Verenigde Arabische Emiraten een satelliet gelanceerd naar Mars. En eind juli volgde NASA. Hoewel dit soort berichten niet meer vreemd zijn, blijft het iets ongelooflijk wonderbaarlijks dat we in staat zijn tot dit soort ondernemingen. Je zou bijna gaan denken dat het nog maar even zal duren voordat er ook een raket naar het verleden of de toekomst gestuurd zou kunnen worden. Maar hoeveel verbeeldingskracht we ook hebben, we weten dat dát toch wel buiten onze mogelijkheden zal blijven. Reizen door de tijd zal altijd alleen in sciencefictionfilms te zien zijn. Hoewel dat natuurlijk erg jammer is, want hoe interessant de ruimte ook is en hoe graag we ook willen weten of daar ook leven mogelijk is, zijn we met zijn allen niet nog veel nieuwsgieriger naar wat de toekomst brengen zal?

Zekerheid

Tijdens gesprekken met vrienden leiden dat soort vragen weleens naar filosofische gesprekken. Zo kwam ik een keer met mijn huisgenoot en haar vriend te spreken over Nostradamus. Het was net na 11 september 2001 en we bespraken hoe typisch het was dat hij eeuwen geleden iets had geschreven over twee grote rotsen die in ‘De Nieuwe Stad’ in zouden storten. Tijdens eerdere gesprekken met mijn huisgenoot over spirituele zaken was het me al duidelijk geworden dat ze daar nogal sceptisch tegenaan keek. Dit in tegenstelling tot haar vriend die er juist wel meer open voor stond. Het grappige was echter dat dit keer het omgekeerde het geval was. Mijn huisgenoot sloot zich aan bij mijn verwondering over die voorspelling van eeuwen geleden en haar vriend deed het juist af met de zin: ‘Ja maar het grootste gedeelte van wat hij voorspeld heeft, is niet uitgekomen.’ Zelfs mensen met spirituele gaven geven aan dat ze geen voorspellingen kunnen doen. Dus ook hier geldt: hoe graag we het ook zouden willen, niemand kan je zekerheid geven over de toekomst.

Adviezen

Wanneer je openstaat voor begrippen als energieën, handlezen, sterrenbeelden en helderzienden dan is het wel mogelijk om advies in te winnen van een spirituele coach. Dat kan gewoon online. Paravisie is een platform waarbij je via een chat of middels bellen een gesprek kan hebben met mensen met verschillende soorten spirituele gaven. De coaches zijn allemaal gescreend. Ze zijn geen waarzeggers, maar kunnen je wel een advies geven over zaken als carrière en liefde of door het leggen van tarotkaarten je een persoonlijke boodschap meegeven. Het kan je een nieuwe kijk op de zaken geven waar je zelf nog niet aan hebt gedacht. Zo kan het zijn dat je gewezen wordt op een talent waar je je niet bewust van was dat je die had. Het kan dus zeker interessant zijn eens te kijken wat een spirituele coach je te vertellen heeft, want het kan van invloed zijn op je toekomst!


Geef een reactie