Je moestuin is er alweer bijna klaar voor

Je moestuin is er alweer bijna klaar voor

Misschien heb je nog wat boerenkool of spruitjes op je moestuin staan, maar daarna is het echt weer tijd voor nieuwe aanplant. Je kunt nu alvast plannen maken voor wat je allemaal wilt gaan planten en zaaien in je moestuin. Hou er rekening mee dat je sommige groenten niet twee jaar achter elkaar op dezelfde plek mag plaatsen. En als je dan toch aan het plannen bent, maak dan gelijk een plan voor het snoeien van je fruitbomen. Goed accu tuingereedschap mag dan niet ontbreken. Schaf je nieuwe aan of ga je op tijd even checken of de accu nog goed genoeg is?
Accu tuingereedschap

Wat ga je planten in je moestuin?

Er zijn zoveel mogelijkheden, het is maar net wat je smaak is. Want als je gek bent op pastinaken, dan zet je die natuurlijk neer. Maar als je die nou juist niet lust, dan zet je ze natuurlijk niet neer. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van groenten en verschillende fruitsoorten. Wat denk je van wortelen, aardbeien, aardappelen en andijvie? Allemaal lekker en gezond en zeker wanneer je ze van je eigen tuin kunt halen. Dan weet je immers 100% zeker dat er geen gif aan te pas is gekomen.

Maar hoe hou je dan de vogels uit je aardbeien?

Want daar zijn de vogels namelijk gek op. En geef ze eens ongelijk. Die heerlijke zoete, rode aardbeien zijn net zo lekker voor vogels als voor jou. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een vogelverschrikker te plaatsen. Over het algemeen ziet dat er vooral gezellig uit, maar echt effect heeft zo’n ding niet. Je kunt ook een net spannen over je aardbeienplanten. Vergeet dan niet dat je iedere dag even moet gaan kijken of er geen vogels in vastzitten. Zo’n vogelpootje raakt al snel verstrikt en dat is natuurlijk hartstikke zielig!

Zoek recepten met ingrediƫnten uit je eigen tuin

Kijk, groente, vlees en aardappels, dat kennen we inmiddels wel. Maar je kunt met die heerlijk verse groenten uit je eigen tuin zoveel meer doen dan dat alleen. Je kunt mooie (warme) salades maken. Zeker als je ook wat eetbare bloemen plant is dat al een lust voor het oog. Voor je gaat planten is het dan ook verstandig om alvast wat recepten bij elkaar te sprokkelen. Zo kun je eens in de zoveel tijd iets bijzonders op tafel zetten. Gewoon met ingrediƫnten uit je eigen tuin. Al is dat gegeven op zich al hartstikke bijzonder.


Geef een reactie