Afval scheiden, wel zo fijn!

Afval scheiden, wel zo fijn!

De laatste tijd worden we er in Nederland steeds meer op geattendeerd en is het ook steeds belangrijker om dit te doen, om vervolgens vele narigheden te voorkomen, afval scheiden! We kunnen ons afval tegenwoordig in vele verschillende afvalstromen scheiden, om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk van ons afval kunnen recyclen. Van oud papier kunnen bedrijven bijvoorbeeld karton maken, gebruiken brouwerijen glasafval om bierflesjes te produceren en zijn er tegenwoordig ook vele materialen te verkrijgen die gemaakt zijn van plastic afval. Dit alles is te realiseren door het scheiden van het afval. Maar hoe kun je dit nu op een juiste manier doen en wat is het profijt hiervan? We vertellen het je graag!

Afval scheiden, waar is het goed voor?

Het is een kleine moeite, maar we kunnen er zoveel mee bereiken. De meeste mensen weten de algemene voordelen van recycling te vertellen, maar zijn er ook vele voordelen nog onbekend. Het voornaamste voordeel is dat er door middel van recycling minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden. Producten worden hergebruikt, waardoor er een daadwerkelijke cyclus ontstaat van productie tot aan recycling. Met recycling wordt er een extreme schaarste voorkomen, terwijl het andere voordeel is dat we over minder afval beschikken!

Hoe beter de consument recycled, hoe kwalitatiever bepaalde producten zullen zijn. Vele afvalverwerkingen van de gemeente produceren bijvoorbeeld compost van al het gft-afval dat gerecycled is in de gemeente. Wanneer men plastic of ander soort afval mengt met het gft, zal dit ook terug te vinden zijn in het compost wat je later geschonken krijgt van de gemeente. 

Maak gebruik van verschillende containers

Wanneer je het recyclen gemakkelijk voor jezelf wilt maken, is het aan te raden om gebruik te maken van verschillende soorten containers. Wanneer je voor iedere afvalsoort beschikt over een container, zal het recyclen en het scheiden je dan ook gemakkelijk afgaan. Waar je thuis misschien de glazen potjes bewaart in een doos, zou je juist een glas container kunnen huren wanneer je op het werk veel beschikt over glasafval. Met een glas container beschik je als het ware over een eigen glasbak, waarna de glas container geleegd zal worden door het afvalverwerkingsbedrijf.

Ook voor andere afvalsoorten zoals plastic-, rest-, papier- en gft-afval kun je een container huren. Aan de hand van het aantal van de containers, de grootte van de containers en de ophaalfrequentie zal er een factuur worden opgesteld, waarna jij in het bedrijf gemakkelijk afval kunt scheiden en beschikt over een juiste afvalverwerking!


Geef een reactie