De voordelen van een waterontharder

De voordelen van een waterontharder

Een veelvoorkomende irritatie bij een nieuwe badkamer is kalkaanslag. Je hebt net een flink bedrag geïnvesteerd in een nieuwe regendouche, mooie tegels en een doorzichtige wand. Vervolgens merk je een aantal weken later dat er vlekken zichtbaar worden. Kalkvlekken. Vlekken die moeilijk weg te krijgen zijn en waarbij chemische schoonmaakmiddelen nodig zijn. Dit is iets wat je natuurlijk niet wenst. Dat is dan ook de reden dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor een waterontharder, een apparaat dat calciumdeeltjes uit het water filtert.

Nederland heeft erg schoon leidingwater. Wat we echter wel hebben in ons water is calcium (ook wel kalk genoemd). Sommige regio’s in Nederland hebben ‘hard’ water zoals dat heet. In onderstaande afbeelding is te zien in welke regio’s het water het meeste calcium bevat.

Wasmachine reinigen met azijn - Wasmachine reinigen

Valt jouw gemeente in de categorie ‘gemiddeld’ of hoger dan is het sterk aan te raden een waterontharder te nemen. Naast dat de kalkaanslag verdwijnt, heeft een waterontharder nog andere voordelen:

  1. Huishoudelijke apparaten gaan langer mee. Apparaten met een warmte-element gaan minder snel kapot. Wanneer er geen waterontharder gebruikt wordt, zie je dat er een dikke laag kalkaanslag om het warmte-element gaat zitten. Hierdoor werkt het apparaat niet meer en verwarmt bijvoorbeeld een wasmachine zijn water niet meer. Door een waterontharder te gebruiken voorkom je deze kalkaanslag.
  2. Energiekosten vallen lager uit. Doordat de warmte-elementen volledig functioneel blijven, vallen de energiekosten lager uit.
  3. Minder schoonmaakmiddelen nodig. Wanneer er geen calcium in het water zit, zijn schoonmaakmiddelen effectiever. Je hoeft dus minder schoonmaakmiddel te gebruiken waardoor je kosten bespaard op schoonmaakmiddelen.
  4. Beter voor de huid. Calcium heeft een bepaald effect op een gevoelige huid. Wanneer je last hebt van eczeem kan het heel erg helpen om een waterontharder te installeren en gebruiken.

Waterontharders van Hydrotense

Er zijn enorm veel mogelijkheden als je op zoek gaat naar een waterontharder. Verschillende prijsklassen, verschillende modellen en verschillende soorten kwaliteit. Wij adviseren zelf de waterontharders van Hydrotense. In de webshop van Hydrotense is het mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten ontharders. Je kunt kiezen uit waterontharders voor normaal gebruik in huis, of waterontharders voor het gebruik van bijvoorbeeld een regendouche. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende groottes. 


Geef een reactie