een veilige keuze voor kinderen op een boot

een veilige keuze voor kinderen op een boot

Met de mooie zomer van afgelopen jaar in Nederland besloten wij voor aankomend jaar voor ons zelf een bootje te kopen. We hebben afgelopen jaar meerdere malen een bootje gehuurd met het hele gezin maar dat is best nog wel prijzig. We besloten op zoek te gaan naar een betaalbaar bootje die wel veilig is en diep zodat de kinderen er niet zomaar uit konden vallen.
Na een aantal weken zoeken hadden we een bootje gevonden voor 6 personen en besloten deze aan te schaffen. Hij lag nog in de winterstalling aan de andere kant van Nederland, we moesten hem alleen onze kant op zien te krijgen.

 

 

 

Proefvaart

Eenmaal bij ons in de buurt besloot mijn man dat het tijd was voor een proefvaart. Het was die dag super koud maar er lag geen ijs op het water dus hij vond dat we maar gewoon even een klein stukje moesten gaan varen, gewoon voor het gevoel.
De boot was wel diep maar niet zo diep als we gewend waren van de huurboten. De kinderen van 6 en 4 moesten van de verhuur verplicht een zwemvest voor een kind aan, alleen maar goed naar mijn mening.
Ik besloot dus ook dat ik het verplicht wilde stellen voor onze kinderen in de eigen boot, dus ik ging maar even online kijken naar de mogelijkheden en de prijzen.
Bij het intypen van zwemvest kind kreeg ik al snel goede voorbeelden te zien. Niet alleen in de kleur oranje maar ze hadden verschillende neon kleuren. Zwemvest kind gaf wel veel mogelijkheden maar ik besloot ook nog eens te googelen op veilig met je kind op een boot, daarbij kreeg ik nog veel meer mogelijkheden te zien.

 

 

Zwemles

Er was een mevrouw die had gereageerd op een bericht van een zwemvest verkoper. Zij gaf aan dat een zwemvest belangrijk is voor de eerste aanraking van het water maar dat zwemles ook erg belangrijk is voor de kinderen zodat ze niet in paniek raken. Ik vond het een hele scherpe opmerking van mevrouw. Mijn beide kinderen zitten al een aantal jaar op zwemles. Onlangs dat ik er een hekel aan heb om elke keer naar het zwembad te moeten, 2x in de week, ben ik toch wel blij dat we het doen. Het is gewoon veel veiliger voor ons kinderen.
Beide hebben inmiddels een mooi zwemvest uit mogen kiezen. De oudste ging voor roze (uiteraard) en de jongste voor blauw. Kinderen blij, mama gerustgesteld.


Geef een reactie