Is glasvezel internet duurzamer?

Is glasvezel internet duurzamer?

Er zijn best wat redenen om over te stappen op glasvezel internet. Onder andere zit er een significant verschil in de snelheid. Wat niet veel mensen weten is dat het ook aanzienlijk beter is voor het milieu. Met glasvezel gebruik je namelijk een stuk minder stroom dan via de traditionele koper leiding. Dus ook vanuit duurzaamheidsperspectief is er reden om een overstap te maken naar glasvezel internet. Maar hoe ga je te werk als je je internet over wil zetten naar zo’n abonnement? En is er wel glasvezel bij jou in de buurt beschikbaar? Vragen die je redelijk makkelijk beantwoord kunt krijgen. In dit blog vertellen we daar meer over.

Het vinden van glasvezel internet

Veel mensen vinden het per definitie een behoorlijke opgave om het juiste internet te vinden. Dit is ook de reden dat niet veel hun kostbare vrije tijd gaan besteden aan het vinden van het juiste internet abonnement. Toch is het niet zo ingewikkeld en zeker bij glasvezel internet is het slim om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Deze platforms zijn in het leven geroepen om mensen en bedrijven te helpen met het maken van de juiste keuze. Allereerst voorzien ze je in objectieve informatie. Zodoende kun je op je gemak je inlezen in deze materie en heb je bagage om uiteindelijk tot de juiste keuze te komen. Als je wil zien welke aanbieders er voor jou beschikbaar zijn dan kun je de postcodecheck doen. Het handige hiervan is dat je vervolgens gelijk ziet welke aanbieders bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Je ziet dan namelijk ook gelijk of er bij jou in de buurt glasvezel beschikbaar is. Daarbij zie je dan ook het aanbod van de aanbieders bij jou in de buurt. Vervolgens is het eenvoudig deze met elkaar te vergelijken en je keuze te maken.

Hoe snel moet mijn internet zijn?

Dit is ook een vraag die veel mensen van te voren niet goed kunnen beantwoorden. De snelheid van internet wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Over het algemeen zie je dat aanbieders drie keuzes hebben. De minst snelle is in deze tijd dat veel apparaten online kunnen niet vaak meer geschikt. Als je af en toe internet gebruikt met één apparaat kom je nog wel uit de voeten, maar als het meer wordt dan ontstaan er snel problemen. Het gemiddelde gezin kiest over het algemeen voor de middelste variant en de fanatieke internetter die vaak grote bestanden download kiest voor de meest snelle.


Geef een reactie