Voor alle oudjes wat wils

Voor alle oudjes wat wils

Al jaren werk ik in de ouderenzorg waarbij ik iedere dag met een glimlach naar toe ga. De ouderen onder ons maken het door een kleine glimlach of een knipoog allemaal weer goed. De werkdruk en gestreste collega’s maken mij niet uit. Ik ben ingehuurd om voor de bewoners te zorgen en dat doe ik dan ook. De regels en het gezeur eromheen laat ik het liefst links liggen.

Een heel erg verouderd pand

Dit pand is sowieso al behoorlijk verouderd maar de appartementen van de bewoners helemaal. Zo hebben ze allemaal nog een badkamer met gele tegeltjes waarbij het bij sommige al bijna van de muur af komt, hebben ze allemaal een hele hoge douchebak waardoor ze moeilijker onder de douche kunnen gaan en zo nog veel meer gebreken.

We besloten als team aan de bel te trekken bij hogere hand dat dit niet zo langer door zou kunnen gaan, het wordt gevaarlijk. Niet alleen val gevaar maar ook schimmels en dat soort dingen. Hogere hand was er toevallig al wel mee bezig maar wisten niet zo goed wat de vraag was vanuit ons en van de bewoners.

Ik had het maar duidelijk uitgelegd. De bewoners hebben een lage douchebak nodig zodat ze niet kunnen truikelen, nieuwe tegeltjes en een nieuw toilet. Het enige probleem is dat we dan moeten gaan kijken waar we een tijdelijke badkamer kunnen organiseren of dat we de lege appartementen even leeg ouden, al dus hogere hand.

Door de bewoners gevraagd

Er waren inmiddels alweer weken voorbij en de bewoners vroegen zich af of wij al iets bereikt hadden. Meerdere bewoners zouden namelijk zelf een klein beetje willen bijdragen voor bijvoorbeeld een regendouche kopen in plaats van een normale douchekop. Zo was er ook een meneer die het wel prettig vond om een handdoekenrek te hebben zodat hij het niet meer over de deur heen hoefde te gooien.

Alle wensen werden genoteerd en doorgegeven aan de mensen die de nieuwe badkamer zouden regelen.
Alle wensen werden ook mee genomen bij het overleg met de vakmannen.

Start verbouwing

De verbouwing was inmiddels al gestart en een aantal mensen waren erg blij met het begin. De douchebakken waren daadwerkelijk laag en alle mensen hebben uiteindelijk een regendouche gekregen. Ook alle mensen dus die niet om de regendouche vroegen. Ze waren er wel allemaal erg blij mee.

De meneer die om het handdoekenrek had gevraagd heeft deze ook gekregen, wel als enige want die dingen waren blijkbaar behoorlijk aan de prijs.
Onlangs de hinder dat ze even niet in hun eigen badkamer konden douchen waren alle mensen uiteindelijk tevreden.


Geef een reactie